Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Разяснителна кампания за гласуването с машини подготвя Централната избирателна комисия. Сред предложенията е интерактивно обучение за гласуване с машина, достъпно на сайтовете на ЦИК и на районните избирателни комисии.

Чрез интерактивно приложение всеки ще може да се упражнява за гласуване с устройство, обясни председателят на ЦИК Камелия Нейкова.

„Може да се разпространи в социалните мрежи и хората да се упражняват в тази интерактивна среда. Оприличавам го на протокола на СИК, където могат да се упражняват членовете да го попълват. По същия начин, нещо подобно се предлага“, каза Нейкова.

До дни ще стане ясно какви обществени поръчки за разяснителната кампания за изборите ще бъдат обявени от ЦИК. На заседанието вчера стана ясно, че фирмата „Информационно обслужване“ е в готовност още от полунощ българско време да стартира  електронното заявление за гласуване в чужбина, то ще е достъпно за попълване през сайта на ЦИК.  

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

45

дялБ йуХ

преди 2 години

Ако това се гласува или предложи в Европейските листи или парламент или каквото и да е то ние ще трябва да си племена на историята и езика което няма как да стане и ще бъде предложено излизане от ЕС и НАТО под този предлог. Затова се наричат пипалата на октопода. Има и други варианти но само може да се предполага. Атентат на джихадисти примерно или ако се спрат помощите от ЕС.

44

дялБ йуХ

преди 2 години

Аз не съм за комунистите или чалгаря/чобан/кючек месията или за тиквончико. Не гласувам,но... Според мен Боко е само пионка в ръцете на комунистите и всичко което се случва. Той предложи онази бабушкера за президент и от тогава се съмнявам че той им помага на червените да се движат по тъч линията. Другата ръка на червените е Македония и приемането на голям глас от комунистите в Евро парламента на Македонски език и история.

43

Анонимен

преди 2 години

гласувайте че почва вечерното шоу на сценаристите иначе

fallback