Снимка: БГНЕС

След като служебното правителство пое управлението, се появиха много размествания на ключови позиции.

"Когато назначавах служебното правителство, аз дадох ясно своите указания - честност, прозрачност, но и нулева толерантност не към мен, а към България, корупцията, престъпността и купения вот. Затова рокадите са логични действия.  Така коментира рокадите президентът Румен Радев.

Още по темата

По думите му, 2 месеца са твърде малък период за всяко правителство, но е важно да се застане на принципна позиция. "Укрепване на държавността - от това имаме нужда в момента", категоричен бе държавният глава.

"След като се сменя една власт, а областните управители работят с изпълнителната власт, е логично и те да се сменят", коментира Радев по повод на днешната смяна на местата на областните управители. Мотивите - подготовката на честни и прозрачни избори на 11 юли.

"По закон трябва да се предоставят еднакви по обем и съдържание информации и към председателя на Народното събрание, и към министър-председателя, и към президента. Това изискване на закона в много от случаите не е изпълнено. И това лесно може да се докаже. Очевидно примерът на бившия министър-председател да се крие зад отпуски и болнични се оказа твръде заразен и за неговите подчинени. Очевидно това няма как да стане без неговата благословия", заяви Радев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase