Снимка: БГНЕС
fallback

По-добър избор от Бойко Рашков не бихме могли да пожелаем за МВР, обяви пред БНР бившият вътрешен министър Емануил Йорданов.

"Изборът на Бойко Рашков начело на МВР е много добър, защото той е с висока правна квалификация, освен това той има и богат административен опит - освен че оглавяваше в миналото Националната следствена служба, беше и заместник-министър на правосъдието, депутат, шеф на Комисията на контрол над специалните разузнавателни средства, мисля, че по-добро нещо не бихме могли да пожелаем за МВР.

Oще по темата
Вярвам, че той ще се справи с всичко, което предстои във вътрешното ведомство", коментира Йорданов.

Той изрази убеденост, че местните шефове в МВР не правят изборите, но някои от тях биха могли да ги развалят по места, ако не се работи по отношение на купуването на гласове.

"Тук ми се струва, че не единствено уволнението на служители е решението на проблема, там, където нещата не са съвсем изяснени, аз бих пуснал съответния служител в отпуск, за да се види дали се намесва в изборите", коментира още Йорданов задачата на МВР да осигури честни и прозрачни избори.

На въпрос дали това е жест към президента Румен Радев – освобождаването от служба на Бойко Славчев, който е и основен свидетел по разследването за джиповете, което води към президентския секретар Пламен Узунов, Йорданов изтъкна: "Това може само да го мотивира още по-силно като свидетел, не му пречи да бъде свидетел по това разследване".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

29

Анонимен

преди 2 години

Свидетел,но безработен - ега ти мотивацията... Това е все едно Боце да произнася реч, но пред ... каракачанките.

28

Анонимен

преди 2 години

e, kade sa naznacheniata sled chestni prozrachni konkursi, a? fashisti komunisticheski spyonski iznasilvachi!

27

Сата НАТО

преди 2 години

Човек на Божков е в правителството.-----И ?

fallback