Снимка: БГНЕС
fallback

"Президентът предложи балансирано правителство, попълнено с хора, които притежават добри професионални качества“, обяви в интервю за БНР Костадин Паскалев от Националния съвет на БСП.

Има всички предпоставки това да бъде успешно служебно правителство. От тази гледна точка участието на представители на БСП е позитив, подчерта бившият кмет на Благоевград.

Oще по темата
Паскалев подчерта, че първата задача на правителството е провеждането на коректни избори. Втората – да направи оценка на изпълнението на държавния бюджет и да предприеме мерки за стабилизация на държавата във финансов план. Като трета задача пред служебния кабинет той открои придвижването на Плана за възстановяване и устойчивост.

"Това са изключително важни задачи и аз не мога да приема, че основната задача на тези хора ще бъде да се ровят в онова, което са направили предишните управляващи“, коментира Костадин Паскалев.

"Това правителство трябва да покаже, че ползата за държавата, за гражданите е тогава, когато ефективно се усвоява всеки публичен лев. Което е най-важното нещо, което трябва да се реализира като подход, като политика, като доказателство за морал“, коментира още социалистът.

Според него правителството на Борисов „доста неморално“ е заложило "капани на следващото управление".

По думите на Паскалев служебното правителство може да окаже влияние върху президентските избори. "Съставът на този служебен кабинет е по-скоро добър и гарантира безпроблемно преминаване към президентски избори и евентуален успех на такива избори", подчерта Костадин Паскалев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

House M.D.

преди 2 години

А аз вярвам, че ще пийна още едно. Всекиму според вярата ще се даде.

5

Анонимен

преди 2 години

я и тоя бил жив откъде ги изравяте да ида да изровя товариш ДЖУГАШВИЛИ ЙОСИФ ВИСАРИОНОВИЧ

4

Анонимен

преди 2 години

Щом Янаки е в кабинета - нема лабаво.

fallback