Общ преглед
Почтеност, прозрачност и професионализъм ще е мотото на служебния кабинет.

Ще работим заедно и в полза на гражданите, каза служебният премиер Стефан Янев, след като президентът Румен Радев представи новоназначеното служебно правителство.

Министрите се заклеха да спазват Конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководят от интересите на народа.

Още по темата
Янев багодари за доверието и заяви, че да бъде служебен премиер е висока чест и огромна отговорност.

"Аз съм човек, който не дава празни обещания, но залагам целия си авторитет, жизнения си опит за това, че ще работя почтено при спазването на върховенството на закона и в интерес на обществото, това очаквам и от служебните министри", заяви той. 

Общ преглед

Янев напомни, че според Конституцията основната задача на служебния кабинет е организирането на честни и демократични избори.

Очаквам всички институции да работят синхронизирано и да бъдем безкомпромисни при всякакви опити за изборни нарушения, отсече той.

Служебният премиер каза, че за този кратък период от живота на служебното правителство няма да се решат проблемите, натрупани с години, но ще даде всичко от себе си този процес поне да започне.

Ще настоявам кабинетът да работи прозрачно и с отчетност пред гражданите. Обществото очаква по-смислено и адекватно политическо говорене и действие, заяви Янев.

По думите му само с общи усилия могат да бъдат постигнати резултати и напомни, че сме в криза, предизвикана от пандемията в световен мащаб.

Ще работя да подадем ръка и възстановим диалога с българския бизнес, включително малкия и средния, който е особено засегнат от пандемията, но е основен работодател и осигурява прехраната на хиляди български семейства, посочи служебният премиер.

Стефан Янев благодари на медиците и на учителите, като посочи, че здравето и образованието са основните ценности на едно развито общество. Като най-важен акцент в работата на служебното правителство той постави отстояване на върховенството на закона.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар