Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Слави Трифонов няма да е министър-председател и няма да се занимава с изпълнителна власт. Такова мнение изрази журналистът Иван Гарелов пред Нова тв.

Според социалния антрополог Харалан Александров електоратът на Трифонов очаква той да е катализатор на промяната.

„Той отговаря на това очакване. Един вид ледоразбивач на революцията, който ще интронизира новото лидерство”, смята Александров.

Oще по темата

„В ход е същата операция като с царя. Колкото по-мистично, неясно, загадъчно, толкова по-вълнуващо е и повече фантазии и надежди се инвестират в него”, смята Александров.  

Според него най-интересното е оттук нататък дали „Има такъв народ” ще се разберат с другите протестни партии.

„Това е интригата на следващия парламент. Те поставиха началото на едно прекрасно приятелство с „Демократична България”. Очаквам то да прерасне и да се развие в щастлив брак”, каза Александров.

Иван Гарелов е сигурен, че ще има промени в подреждането на партиите след предсрочния вот. „Сигурен съм, че ГЕРБ ще падне. Сигурен съм, че Слави Трифонов ще акумулира гласове и може да излезе на първо място. Сигурен съм, че БСП ще загуби част от гласовете. Очаквам напредък на „Демократична България”. Очаквам спад на Отровното трио”, заяви Гарелов.

ГЕРБ понасят щети и от скандалите в комисията по ревизията, оглавяване от Мая Манолова, смятат още двамата събеседници.

„Тече дълга и напоителна процедура по демонизирането на Борисов”, смята Александров.

„Това беше един много сериозен трус за ГЕРБ”, смята Гарелов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

459

Сотир

преди 2 години

Всичко се случва по масонска линия. Ложите си връткат кинти, номера и ***. Имената на партите и политическата им ориентация са за балъците.

458

none

преди 2 години

До АнонименДа доста тъжно изказване ... от човек който смята, че е някаква алтернатива за България... а всъщност е доста елементарен ...

457

Анонимен

преди 2 години

Аз бях приятел с тези хора и не се срамувам да го кажа. Бил съм близък с Васил Илиев, с брат му Жоро Илиев. Познавам Поли Пантев, Дмитрий Минев-Димата Руснака. Да си мъж, означава да си държиш на думата, да си широко скроен, да имаш достойнство. Абсурдно звучи, но някои от тези хора наистина бяха такива. Не се срамувам и не съм се страхувал от тях, изповядва се Дългия.

fallback