Снимка: БГНЕС, архив
fallback

Общ преглед

Както и обяви лидерът им Слави Трифонов, номинираният за премиер на ИТН Антоанета Стефанова върна връчения й мандат от президента Румен Радев за съставяне на правителство.

"Господин президент, от партия "Има такъв народ" ясно заявихме, че няма да влезем в коалиция с партиите на статуквото и няма да участваме в безпринципни коалици", заяви Стефанова преди да върне мандата.

Oще по темата
"Именно в кризи като днешната България се нуждае от редовно и ефективно правителство. Разбирам и вашите мотиви, защото устойчиво правителство не може да бъде съставено на базата на безпринципни коалиции", заяви от своя страна държавният глава, след като прие папката с върнатия мандат.

"Обществото ни от години очаква Народното събрание да вземе конкретни решения за изсветляване на изборния процес. Решенията на българския парламент трябва да бъдат взети независимо от изпълнителната власт. Наред с всички предложения, разглеждани в НС, липсва най-важното – правителството в оставка продължава да не внася актуализация на бюджета, което продължава да лишава българските пенсионери от подкрепа", заяви Румен Радев.

В този случай предстои президентът да връчи мандат на трета партия по негов избор. Ако и този опит не сполучи, държавният глава трябва да разпусне народното събрание и да назначи служебен кабинет, който да подготви България за предсрочни парламентарни избори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

346

Не гласувайте!

преди 2 години

До ала-бала!Подиграват се с народния вот! Празни надежди само и отново БКП-ДС или Турция!

345

сами не можем

преди 2 години

Управляват ни отвън. Чакаме само месии да ни спасяват!Най-добре ДПС-Турция!

344

некадърници!

преди 2 години

До Хлесно се избират а трудно управляват!

fallback