Снимка: БГНЕС

Според д-р Александър Симидчиев от ДБ хората чакат да чуят какво ще се направи, а не защо ще се направи във връзка с ограничаване на пандемията от коронавируса.

„Сега имаме намаляване на общите бройки, трудно е да се предвиди дали ще се задържи. Трябват ясни критерии как ще се прави едно или друго нещо“, коментира той пред БНТ.

Още по темата

"Имаме много различни действия, които не са строго координирани. Често това което се прави, се прави на базата на недостатъчни критерии. Аз съм решил да направим законодателна инициатива, за обявяване на извънредна епидемична обстановка да има ясен критерий за определени последици. Когато имаме ясен критерий, например мерки при 1000 заразени, хората самите ще съдействат по различни начини", обясни д-р Симидчиев.

Според него не е достатъчно добро комуникирано относно това на какви критерии се случва нещо.

"Този щаб работеше, имаше забележки към работата, но съдействаше на министъра да взима ефективно решения. Докато не изградим нова такава структура, не бива да спираме действията", каза Симидчиев.

"Новото правителство ще реши как да управлява този проблем. Предлагам на заседанието тази сряда да обсъдим малките промени в закона за здравето могат ли да подобрят дейността на бъдещи правителства", добави той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase