Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

„В кризисната ситуация, в която сме, е важно да има работещи институции. Здравият смисъл е да се състави правителство, което да почива върху програмните си цели. Ако някой се заеме с краткосрочно правителство, може да понесе дефекти от решенията и да има по-малък резултат на следващите избори. Време е да се търсят истински решения“. Това каза в коментар пред БНР доц. Албена Танева, преподавател в СУ.

Според журналиста и политически анализатор Явор Дачков никоя от партиите в парламента няма интерес от предсрочни избори.

„Изключение е „Има такъв народ“. Това е инженерна партия, не е автентичен политически проект. Тя е партия, създадена от статуквото, за да подкрепя статуквото. Провалът на БСП ѝ отреди второ място. Парирането на останалите политически сили ѝ отреди още по-неприятната роля да е лидираща в съставянето на правителство. ИТН не бяха подготвени за това. Нямат хора, нямат идеи“, каза той.

По думите на доц. Танева е добре промяната да идва не само с лозунг, а и с начина, по който се правят нещата.

„Независимо какви са основанията за изключително тежка критика, тя не трябва да е в реториката, а в начина, по който се прави. В парламента имаме този проблем“,смята тя.

Дачков прогнозира политическа криза при служебен кабинет, който остава до зимата, ако и след предсрочните избори не се излъчи правителство.

Журналистът очерта връзка между ДПС и партията на Слави Трифонов.

„ДПС се опитва да се освободи от Бойко Борисов, слагайки на негово място Слави Трифонов. Това е динамичен процес. Резултатите са нестабилни и това е процес, който може да продължи и след следващите избори... Демонтажът на Борисов от политическата сцена не може да мине без ДПС, патерицата е Слави Трифонов“, допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

32

помнещ

преди 3 години

Защо беше всичкото това Говорене,говорене и не престана това говорене бе хора? Слави бил такъв,бил онакъв! За Борисов ми е ясно защо натиска да знае всичко и веднага! За да оплюва още по яросно упонента си,заради когото загуби властта! Забравихте ли че Борисов беше пазач на др Живков и Силеон Мадрицкият крадец? И стана и беше премиер! Нещата ще се случат тази седмица! " Мълчанието" ще бъде нарушено!Слави е организирана личност! И нещата ще се случват Тепърва! -:) НЕ ГО ПОДЦЕНЯВАЙТЕ!

31

Ха, ха,ха,хааааааааа

преди 3 години

Ела да ми направиш ревизия ,бе..32....САМО ДА НЕ НАСТИНЕШ , щото студен не ставаш за "последно целувание"..ха,ха,хааааааааа

30

кире

преди 3 години

ДО НОМЕР 15ИЗЛЪГАХА ТОЗИ ТИП НАРОД ИЛИ *** ВСЕ ТАЯ

fallback