Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

На Цветница премиерът в оставка Бойко Борисов събра част от министрите си в дома си. Освен, че честити празника на всички, той се похвали,  че българските власти са единствените, които не затвориха църквите и манастирите по време на пандемията.

Още по темата

Здравният министър в оставка Костадин Ангелов съобщи, че в понеделник у нас ще пристигне най-голямата досега пратка с ваксини на Pfizer – 138 000 дози.

Според него планът за ваксиниране върви успешно.

„Това не е само наше постижение. Благодарим на големите държави, които се лишиха от част от своите дози, за да могат българските граждани да бъдат ваксинирани. Имаме стотици хиляди ваксини. Предлагам да изпълним и това, което Каракачанов предложи онзи ден за отваряне на ваксинационни центрове в покрайнините, където имаме в съседските страни български граждани. Нека, както ЕС постъпва с нас и ни помага, да помагаме и ние на страните в нужда. Благодарен съм, че за всички българи вече има всички видове ваксини", каза Бойко Борисов.

Според Ангелов мерките, които България е предприела, са навременни.

„Страната ни почти не усети третата вълна на коронавируса. Взимахме решенията буквално на 12 часа”, уточни здравният министър.

„Надали хората щяха да ни поставят на първо място, ако не бяха видели усилията ни и резултатите”, заяви Борисов.

Спортният министър Красен Кралев припомни, че от вчера вече феновете могат да присъстват на футболните стадиони при спазване на мерките срещу COVID-19.

Министърът на образованието Красимир Вълчев обяви, че от утре в училище се връщат по график част от учениците от по-големите класове.

От 17 май предлагаме и връщането на други класове, а 12 клас ще приключи годината присъствено.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase