Снимка: архив, БГНЕС

Вероятността 45-ото Народно събрание да изкара мандата си е твърде малка, само теоретична и не съм много голям оптимист, заяви проф. Огнян Герджиков, бивш служебен премиер и някогашен председател на парламента, пред БНТ.

Настръхва ми косата и едва успях да се среша тази сутрин, така отговори той на въпроса на водещия Георги Любенов за вълната от внесени законопроекти в новия парламент.

Още по темата

Най-страшното нещо в една държава е активната законодателна дейност, многото закони един връз друг всъщност са най-големия бич, даже по-голям от лошия закон. Тази нестабилност при законите нанася жестоки удари не само в обществото, но и в икономиката, която се нуждае от стабилно законодателство. Затова ние нямаме инвеститори - те бягат, преди 15-20 години имаше повече инвестиции, сега са с пъти по-малко, поясни той.

Не мога да си обясня и страха на политиците от служебно правителство, нямам спомен да съм бил толкова страшен, добави проф. Герджиков. И обяви за волунтаризъм решението на парламента за мораториум върху решенията на все още действащия кабинет на Борисов.

Наскоро Конституционният съд отмени поредно безумие на нашия законодател за обратната сила на 10-годишната абсолютна давност за задължения на граждани - пълно безхаберие и безумие, добави той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase