Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Общ преглед

Номинираният от коалицията ГЕРБ-СДС за премиер Даниел Митов върна мандата за съставяне на правителство на президента Румен Радев.

Oще по темата
"Коалиция ГЕРБ-СДС направи честно, открито и прозрачно усилие да проведе разговори с политическите партии за съставяне на кабинет. Бяхме подготвени с екип, с предложение, за съжаление политическите партии арогантно и безотговорно проявиха политическа незрялост и отказаха разговори с нас”, заяви Митов пред държавния глава.

"Затова следваме конституционната процедура, за да връчим отново подадения мандат“, посочи кандидатът за премиер на ГЕРБ.

От своя страна президентът Румен Радев каза, че в близките дни ще обяви кога ще връчи мандат на следващата политическа сила.

"България има нужда от стабилно правителство, посочено от българския парламент на основа на принципи и приоритети. Защото само такова правителство може да излекува България от кризата“, заяви Радев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

195

Ахххх

преди 3 години

Аххх колко е щастлив Радев, с нетърпение чака в засада с неговата платена партийка на Изправи се, Мутри мрън, със служебен кабинет итн ...Като гледам колко пари се изляха по протести, по билбордове, реклами, купен вот от мрънкащите, като гледам как простолюдието чалгари гласува за Славчо, как турците се подкрепят и вместо 10% сега имат 20% заради втората им партия в лицето на Да България, ... добро не ни чака ...

194

Dinosaurus

преди 3 години

Я, зеления Чорап заговори за принципи и отговорност! И си скри юмручето, нали вече новите мутри са вътре ! Не можа да познае подкрепата към Мая или Христо, и сега наставлява, размахва пръстче, приканва към сериозност - кого? Карикатурите от 7/8, т.е.втората политическа сила? Дето ще оправи държавата, ще я извади от кризата? Компетентно и разумно? Смях в залата! Скоро: плач в сценария!

193

Христо Христов

преди 3 години

"арогантно и безотговорно проявиха политическа незрялост " - точно петоколонниците на козяк са нагли и арогантни, както винаги са били.ПП. Сега могат да налазят троловете им от маалите.

fallback