Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

В остър спор влязоха депутати от ГЕРБ и ИТН за въвеждането на мажоритарното гласуване. Депутатите обсъждат днес поправки в Изборния кодекс, като тези предложени от ГЕРБ предвиждат и въвеждането на мажоритарния вот, които обаче в този момент не се подкрепя от ИТН.

"Привидно се криете, че е няма райониране, че сме го дали на президента да го прави, ние също четем и намерихме в сайта на "Шоуто на Слави" райониране, вие имате готово райониране и хората трябва да знаят кой бяга от отговорност и кой влиза в политиката, за да лъже само и само, за да седне на депутатските банки", скочи Цвета Караянчева от ГЕРБ.

Oще по темата
Според нея има време на второ четене да се изчистят всички въпроси свързани с мажоритарната система.

Председателят на ИТН Тошко Йорданов  припомни, че от политическата сила са обявили, че няма да правят коалиция с партиите на статуквото.

"Пред нас има два варианта -  или отиваме на предсрочни избори или това НС ще има някакъв живот, като през това време трябва да приеме промени в Изборния кодекс“, каза той.

"Вероятността да отидем на нови избори е огромна“, предупреди той.

"Ако има предсрочни избори и се отиде на тях с вашия ненормален Изборен кодекс, имаше фалшификации, истината е, че не сме имали честни избори и заради това трябва да се направят промени и да се запише, че следващите избори ще са мажоритарни", коментира той.

Тома Биков от ГЕРБ го призова да разбере, че правителство не се прави "нито за наш кеф, нито за ваш и и да се радваме ние тук, а се прави за хората“.

"Като получите мандата трябва да си направите правителство и да си изпълните обещанията, защото иначе ще излъжете, а тези които лъжат знаете как ги нарича българският народ", скочи той.

"Как ще постъпим ние, ще видите - споко, остават няколко дена, не се шашкайте", отговори му Йорданов.

"Трогателно е как всички ни навивате да направим правителство. Знаете, че стабилно правителство е, когато имаш мнозинство в зала. Говоря или твои депутати, или коалиционни партньори. Другото е правителство на малцинството. Този цирк сме го гледали с вас, с ваши бивши патерици, патерички,бастунчета. Това е грозна работа", коментира той.

Според председателя на НС от ИТН Ива Митева в предложените промени от ГЕРБ има непознаване на  мажоритарната система.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

179

Анонимен

преди 3 години

Наркоманите от ИТН завземат държавата!

178

Анонимен

преди 3 години

Слави се подигра с вота и желанията на хората, които дадоха начало на политическата му кариера - на референдума. Сега се подиграва с мандата за правителство.

177

Да , бе..212

преди 3 години

М.Вебер , може пък да се влюби в златните обици и големия език на Чалгаро....В ЕВРОПА , ТАКИВА ПЕРСОНИ ВИНАГИ СА ОЦЕНЯВАНИ .....САМО ПО ЕДИН НАЧИН!ТАМ ИМА И СПЕЦИАЛНИ КЛУБОВЕ ЗА ТЯХ!***..... И ВИЖ!МОЖЕ ДА СЕ ПРИСЪЕДИНИШ КЪМ ТЯХ!

fallback