Снимка: БГНЕС
fallback

"ГЕРБ е с най-голяма подкрепа от избирателите и мандатът заслужено се дава на тази партия. Но ГЕРБ е в политическа изолация". Това заяви бившият премиер Иван Костов в интервю пред БНР.

Според Костов вече няколко седмици от ГЕРБ те не си задават въпроса защо са в тази изолация. "Но ако не намерят отговора, рискуват да останат изолирани и в бъдеще. Не се вижда възможност да спечелят мнозинство в парламента", посочи бившият министър-председател.

Oще по темата
Според него ГЕРБ са изпаднали в изолация, защото "политиката не е даване и угаждане на интереси":

"Политиката не е в отстъпки при протести и удовлетворяване при лобистки натиск, не е задоволяване на емоциите и възбудите на една или друга общност. Не е следване на течението. Това го прави мъртвата риба и боклукът. Политиката е преследване на общото благо, дори когато обществото не го разбира", посочи Костов и продължи:

"Истинската политика е убеждаване и вдъхновяване на хората да дадат повече от себе си".

Според Костов следващите управляващи ще имат доверие да приложат противоепидемични мерки, "които лишеното от доверие управление на ГЕРБ нямаше как да приложи".

"Той може да бъде по-силен в овладяването на кризата, защото разполага с много по-мощен ресурс от доверие. Същото се отнася и за икономиката. Това правителство ще има своите 100 дни, в които може да направи решителни неща, включително да овладее кризата", посочи бившият премиер.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

187

Boris

преди 3 години

Написах отговор до плъх 222 и понеже не им хареса го изтриха.такива сте вие костови плъхове,ако има кяр изпълзявате ако не седите и плюете

186

Анонимен

преди 3 години

Единствения реформатор в най - новата история. Ако Костов беше изкарал още един мандат, България отдавна щеше да е нормална европейска страна. Само още 4-ри години и държавата завинаги излизаше от блатото. Уви, това не се случи

185

Анонимен

преди 3 години

Герб вървят по пътя на СДС .

fallback