Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
Бойко Борисов няма да бъде изслушан от депутатите, както бе поискано вчера на първото заседание на 45-ия парламент. Вчера той обяви, че излиза в отпуск от днес, а в кабинета ще го замества Томислав Дончев.

"Имам да си свърша много работа и в партията, а и да подготвим добро правителство. Това отнема време, а не искам да нося две дини под една мишница. Искам да си свършим работата качествено", обясни мотивите си Борисов.

Още утре в Народното събрание ще бъде депозиран "Планът за възстановяване и устойчивост", така че народните представители да имат възможност да решат дали да го приемат. Борисов отправи сериозни критики към новите опоненти на ГЕРБ в Народното събрание.

Още по темата
"Истински съжалявам, че още първия ден има излъгани очаквания, защото се говореше много усилено за искане на мажоритарен вот. Даже беше наречено, че отказът от мажоритарен вот е като държавен преврат. Ако паметта не ме лъже. Затова ние ще внесем доклад за мажоритарни избори и ако искат, да ги приемат", заяви Борисов.

От днес той ще работи изцяло в централата на ГЕРБ и пожела успех на новия парламент.

 
Народните представители днес ще се заемат със съставянето на три ключови комисии - правна, финансова и здравна.
 
По предложение на лидера на парламентарната група "Изправи се! Мутри вън!" Мая Манолова ще се гласува и съставянето на комисия, която да следи как са похарчени средствата за справяне с кизата от COVID-19.
 
По време на председателски съвет вчера беше взето решение депутатите отново да се съберат в старата сграда на Народното събрание.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase