Снимка: БГНЕС
fallback

Засега "Има такъв народ" е доста мълчалив. Ще дойде момент, която предложената от нас подкрепа ще бъде добре дошла за тях. Това заяви Кристиан Вигенин, който е предложен от БСП за заместник-председател на НС.

"Ние сме трета политическа сила, ние сме част от това мнозинство, което е срещу досегашната политика и модел. Искаме заедно да работим за неговото разграждане", каза Вигенин пред БНТ.

Позицията на БСП е ясна: няма как да подкрепим ГЕРБ отново да ръководи парламента. "Твърде голям брой хора казаха на тези избори, че не искат управление на ГЕРБ. Тези усилия са безпредметни. Ако имаше шанс ГЕРБ да управлява, кандидат за премиер щеше да е Борисов", каза още Вигенин.

Той смята, че откриването на НС трябва да се случи именно в историческата сграда.

"Готови сме да работим във всяка сграда. Трябва да се насочим към съдържанието и работата. Има шанс този парламент да бъде добре работещ, защото в него не се очертава желязно мнозинство, както в предходните. Този парламент има възможност да бъде истински парламент, място за дебат, а не място, където се подпечатват решенията взети от премиера", каза Вигенин.

Той отбеляза, че в БСП никой не е поставял под въпрос подкрепата за президента Румен Радев. "Не се отказваме от неговия избор, оценяваме това, което той направи през последните 5 години. Той ще получи подкрепа за да продължи своята работа", каза още Вигенин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

ИЗИ КРЕДИТ

преди 3 години

НИНОВА вземете 6 000 000 ЛЕВА от нас на промоционална лихва от 5 процента за ден и върнете надвзетите субсидии. НАЛИ СТЕ ПАРТИЯ ДЕТО МИСЛИ само ЗА НАРОДА......как да го оправи.

12

Анонимен

преди 3 години

Искаме ЗАЕДНО да РАБОТИМ за неговото РАЗГРАЖДАНЕ", каза Вигенин. ЕКСПЕРТИТЕ ПО РАЗГРАЖДАНЕ И РАЗГРАБВАНЕ НА БСП НЯМАТ РАВНИ, АКО МОЖЕ И ЗАЕДНО ЗА БЪЛГАРИЯ ТЕ ТАКА БЕЗКОРИСТНО !!!

11

Жалко за народа

преди 3 години

"Ще дойде момент, която предложената от нас/БСП/ подкрепа ще бъде добре дошла за тях."***.

fallback