Снимка: БГНЕС

Експресно изследване е направено между 12 и 14 април сред над 800 души при телефонно проучване. В него се пита какво се случи и какво трябва да се случи. Голяма част от хората не могат да определят кой е победител. Има и такива, които казват, че ГЕРБ спечели.

"На тези избори, макар и с малко, все пак надделя желанието на българите за промяна", коментира социологът Първан Симеонов. По думите му, очакване на българите е да се състави някакво правителство, но обществото е скептично, че това ще се случи. Иначе самото то иска правителство - предпочита съставяне на такова, вместо нови избори.

Още по темата

"По-голямата част от българските граждани сякаш още не могат да определят кой е победител от изборите. Над 40 процента ще ви кажат, че никой не е победител. Когато сравняваме тези, които казват, че ГЕРБ са спечелили срещу тези, които казват, че са спечелили силите срещу ГЕРБ – има превес на тези, които казват, че са спечелили силите срещу ГЕРБ", коментира още той пред Нова тв.

Изводите са на база на бърз сондаж на "Галъп интерншънъл болкан" сред 831 души по телефона, проведен между 12 и 14 април със собствено финансиране.

"Данните показват, че при един евентуален нов шанс резултатът на Слави Трифонов може би ще порасне, но и от ГЕРБ може би ще се стегнат. Това означава, че перспективата за нови избори може да не даде ново решение и като генерална структура може би пак ще бъдем в патова ситуация", посочи още той.

Според Първан Симеонов, избирателите на Слави Трифонов биха искали нови избори. Такива са може би и тези на Демократична България.

CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing); национална извадка (831 ефективни интервюта) за населението на възраст 18+ г. Изследването е проведено в периода 12-14.03.2021 г. Абсолютната максимална грешка е ±3.3% при 50% дялове. 1% от извадката се равнява на 55 хиляди души.

Коментари Напиши коментар

34

Щирлиц

преди 6 месеца

До МюлерРадев първо се озъби на своите съпартийци,та не знам как служи на Нинова.Все ми е едно,от коя партия е,бих гласувал и за човек на ГЕРБ,и на СДС, и на друга партия/без дпс/,стига да не е мимикриращ "надпартиен" че.хъл.

33

Мюлер

преди 6 месеца

До Щирлиц - е това също говори за "принципи". Президента е надпартиен. Тоест, обединител. Този специално, с вдигнатия юмрук, съскането през зъби и ред други неща е всичко друго. Той пося максимален раздор между българите. Така че, ти си дай сметка колко струват "принципите" на Радев. От ден първи той служи на Нинова. Разбира се, като "добър комунист" сега ще се обърне срещу нея. Всичко за още един мандат. Страхотен "слуга" на народа си. А руската му слабост направо блика от ушите му.

32

Анонимен

преди 6 месеца

Честито да им е на протестиращите "умни и красиви" щом тези двамцата на снимката ще ги представляват както и двете адвокатки на мафията Мая Манолова Костинбродска и Татяна Дончева -Ванко1.Но то вместо промяна стана ПОДМЯНА.