Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

"Днес не просто откриваме поредното НС, а полагаме началото на парламентарни процеси, които ще определят накъде ще върви България през следващите 10 години", заяви от парламентарната трибуна лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Тя бе категорична, че социалистите няма да подкрепят правителство на ГЕРБ, но няма и да правят голяма коалиция. "Бихме подкрепили правителство на „Има такъв народ”. Ако те не предложат правителство и ако третият мандат бъде връчен на нас, партията ще реши какво да прави", каза още Нинова.

Oще по темата
На прага сме на финансова и политическа криза. Повече от всякога от нас се изисква разум, а не мандатно мислене, добави Нинова.

Лидерът на БСП посочи, че за социалистите членството в ЕС е неотменим и основен приоритет, като това дава възможност за плана за възстановяване и устойчивост, развитие на високотехнологична икономика и намаляване на неравенствата както между гражданите, така и между регионите. "Правителството на Борисов се провали в тази най-важна задача. Срокът за предаване на плана е 30 април. Изисква се пълна мобилизация, за да се справим", подчерта Нинова.

"Възстановяване на парламентаризма. В предишните НС ГЕРБ и присъдружните им партии поставиха НС под контрола на една личност, това трябва да се промени", каза Нинова и продължи:

Внасяме днес промени в Закона за публичните финанси, които ограничават премиерът да харчи безконтролно парите на хората.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

26

Анонимен

преди 3 години

Корнелийка (изгонена от СДС на Костов) бързо яхна БСП с помощта на олигарха Гергов.

25

Време за промяна

преди 3 години

БСП е в много добра позиция.Трето място на БСП в момента е по-добро от първо или второ. Какво щеше да се получи ако БСП имаше гласовете на ГЕРБ? Цялата нова опозиция 'Има такъв народ", "Изправи се" и ДБ щяха да се обединят срещу БСП и те пак нямаше да направят правителство. А сега се обединяват срещу ГЕРБ и, щат-не щат, ще търсят подкрепа от БСП. Но ще я получат срещу социална политика.

24

Недоразбрал

преди 3 години

Поредната червена ш,тка,която си мисли,че ламбаренето и широкото отваряне на устата е да правиш политика?!*** нали би коляно и праи св и р ки на Бойко,да отмени единия лев субсидия в предишния парламент,а сега ще правиш св и рки на Маркуча,като ще му гласуваш и правителство и проект за намаляне на субсидията ти на 1 лев??!!Ко стаа *** Како?Добря ли си психически или и ти като тошко Африканеца почна да изпадаш в трансове и аусенции?!До вчера се тръшкаше,че БСПту останало без субсидиране,а днес за?

fallback