Общ преглед

"Не забравяйте кой и за какво ви е изпратил тук". С тези думи се обърна най-възрастният народен представител Мика Зайкова от ИТН към новите депутати.

След края на речта й новите 240 положиха клетва.

Още в началото тя съобщи, че заседанието ще се предава пряко по БНТ и БНР, така ги моля за усмивки и за радост.

"Нека народът да види, че народните представители в 45-ото Народно събрание са хора с добро настроение и имат хумор. Датата на моето раждане ми даде привилегията да открия 45-ото Народно събрание и дано да съм добра орисница".

Още по темата
"Вече 1300 години на този горещ кръстопът българите се борят за нашата красива и прекрасна земя, за да има България и за да пребъде във вековете. Много от нашите предци са умирали с усмивка на уста за свободата на нашата страна и съм сигурна, че и съвременните българи биха жертвали живота си, за да я има България. България е минала през много битки и събития, но винаги е възкръсвала, защото мъдрият народ винаги е намирал правилния път към възкресението. И сега се намираме в съдбовно време. Ние сме в пандемия, икономическа и социална криза“, каза Зайкова.

Според нея българите много пъти са казвали на политиците къде грешат.

"Българският народ много пъти е кавал истината дали на протести, дали на референдуми, дали на избори, но на 4 април ни изпрати тук с една единствена поръка – промяна, тази промяна, която ще извади България от всички последни места в ЕС. Всички искаме да видим, че не сме на последните места", коментира тя.

Мика Зайкова припомни, че България от 5 място по образованост вече е на 80.

"България е дала на света Паисий Хилендарски, Димчо Дебелянов, певци като Никола Гюзелев, Райна Кабаиванска, учени и изобретатели, които са работили във всички области на науката и никой от нас не иска нашите велики артисти и културни дейци да протягат ръка за пенсия“, каза тя.

"Ние тук наистина можем да направим нещо много важно независимо от това, че сме различни. Имаме една цел, а това е просперитет на България и нейното достойно място в европейското семейство", обобщи Мика Зайкова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар