fallback

От тази нощ започна транспортирането на машините за парламентарните избори до общините. То се извършва при строги мерки за сигурност. Днес те ще бъдат инсталирани в общо 9 390 секции, в които ще може да се гласува с тях.

Oще по темата

В Хасково графикът се забави заради липсата на микробуси, които да доставят машините. В останалата част от страната засега няма проблеми. Във Великотърновско тази сутрин се разпределят 313 машини за гласуване, предаде Bulgaria ON AIR.

В толкова секции в общината ще се проведе машинен вот. Те се съхраняват в база във Велико Търново и до 15 часа трябва да са доставени във всички секции с над 300 гласоподаватели. Машините пристигнаха късно снощи. Осигурена е и техническа поддръжка.

"Част от машините заминаха по направленията си, очакваме следващите бусове, засега всичко е наред. Предстои за Велико Търново и околността бусовете да ги натоварим. На всеки три или четири машини. Тези техници са подготвени и знаят какво да правят. Осигурени са им дезинфектанти, което е важно. Те са на линия, за да помогнат за отстраняване на проблем", каза организаторът по доставката на машините Пламен Анев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Barba Ganios

преди 3 години

...ia stiga tapotii !!! Mashinen vot ?!?? Brei ...chudo nevijdano ?!! Ami nali "bratiata " amerikanci ni pokazaha za kakvo ide rech na poslednite si izbori ?!! Mashinata se nastroiva ot chovek !!! Ne mojela da greshi ?!?? Aide be ?!?? Ami ako nastroivashtia ia nastroi da greshi kakto mu iznasia ?!?? Tapanari ....Vsichko e edin goliam cirk !!! Aaa.. i Baidan bil "novia " prezident na Amerika ...vervaite mi ....

12

не им вярвам

преди 3 години

Машитите са направени за да можгат руските специалисти да компрометират изборите.Дори самите машини да са изправни, после на резидента ще му е по-лесно да твърди че вота не е легитимен.

11

българин

преди 3 години

Моля те от сърце българино! Стига с тези номера от твоя страна,че видите ли,всичко е " предрешено"! Ами щом си седиш на дивана в хола в къщи,разбира се че ще си безгласна буква! Излез утре и упражни законното си право на глас! Утре след 13 г мълчание,аз лично ще го направя! Твоят и моят глас са важни! Сила сме заедно!-:) Гласувай!-:)

fallback