Министерството на външните работи определи като „неуместен“ предизборния клип на евродепутата Ангел Джамбазки, в който се казва, че „Македония е българска“.

Реакцията на външното ни ведомство е по повод получена нота от посолството на Република Северна Македония в София относно въпросния материал.

Още по темата

Подчертаваме, че посланията, изразени във видеоклипа, не изразяват официалната позиция на българското правителство, посочват от външното ни министерство.

България няма никакви териториални претенции към други държави и това е многократно декларирано, заявяват още от МВнР.

Оттам напомнят, че официално Скопие все още не се е разграничило от клеветническите публикации на словенската неправителствена организация „Международен институт за близкоизточни и балкански изследвания“.

Правителството в Скопие не само не е осъдило въпросните публикации, но е нарекло „реномиран“ института, който напада с лъжи две държави-членки на ЕС - България и Германия, отбелязват от МВнР.

Забелязваме и пълното информационно затъмнение в медиите на Република Северна Македония относно българския демарш по повод словенската НПО, което свидетелства доколко властите в тази страна-кандидатка за Европейския съюз толерират плурализма и правото на свободно изразяване на мнение, посочват още от външното ни министерство.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase