Снимка: БГНЕС
fallback

Единият от шестимата задържани за шпионската афера е пуснат на свобода под парична гаранция, съобщи БНТ. След като му е повдигнато обвинение, той е дал показания и е направил самопризнания за дейността на групата.

Oще по темата

В четвъртък вечерта при акция на ДАНС и МВР бяха задържани шестима обвиняеми за участие в група за шпионство в полза на чужда държава. Групата се е занимавала с това да събира класифицирана информация, която представлява държавна тайна.

Главният прокурор Иван Гешев коментира, че задържаните са продавали интересите на България за жълти стотинки и сравни аферата с "Петорката от Кеймбридж".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

52

И.Б.

преди 3 години

Изводът от това съобщение е, че при самопризнание за квалифициран шпионаж можеш да се откупиш от наказателна мярка. Тази юрисдикция много ме учудва.Означава, че можеш да вършиш всичко срещу откуп. Или, че този шпионаж не е бил толкова застрашаващ за България. Или, че правото е търговски продукт. Недоумявам.

51

Анонимен

преди 3 години

До печатара казаотдавна не се работи с плаки пич, вече нещата са дигитализирани особенно при този печат, това с плаките е за старите машини преди 2000 година, ама с такава машина да тръгнеш да правиш фалшификати е меко казано смешно, с цветен ксерокс ще имаш повече успех

50

печатара каза

преди 3 години

в печатането (и на пари) отделните цветове се нанасят в отделен последователен процес,така че,тия за едноцветните банкноти ги разправяйте на баба си.На принтер да разпечатват да,ама на плаки...? Сигурно и корпорация за торти имат пак за същата сватба

fallback