Снимка: Прессекретариат на президента

Нито една държава не допусна такъв хаос в цяла Европа, обвини вицепрезидентът Илияна Йотовав във вразка с кампанията по ваксинирането срещу коронавируса.

Тя участва в  церемония в памет на загиналите медици по време на Руско-турската освободителна война тя заяви, че никой не слуша какво говорят от ваксинационния щаб.

„Аз наистина съжалявам този втори щаб, който трябваше да отговаря за ваксините. Аз не съм чула техните проблеми, тяхната гледна точка. Взимат се решения под влиянието на емоции, да се рапортува, че не сме на последно място в Европа. Ние пак сме на последно място но хаосът, който създадохме в последните дни, не е в полза никому“, подчерта тя, цитирана от bTV.

Още по темата


Според вицепрезидента предварителните графици са „разрушени“ и така хора от най-уязвимите групи ще останат без ваксини.

Тя смята, че е било грешка, че ваксините не са били директно раздадени на личните лекари и вместо това се е разчитало на „зелени коридори“.

Илияна Йотова допълни, че българските граждани не са информирани за характеристиките на разрешените ваксини. В същото време тя видя недопустими изказвания, идващи от Националния оперативен щаб.

„Напоследък чувам нещо доста опасно – тенденция определени членове на НОЩ да се изкушават с политически тези. Недопустимо е“, посочи тя.

На церемонията беше и председателят на ваксинационния щаб проф. Красимир Гигов. Пред журналисти той беше лаконичен, че организация има, но ваксини – не.

„Единствения проблем са недостатъчните ваксини, но се очакват другата седмица и отново да влезем в график. Системата е готова”, обяви той.

Директорът на „Пирогов” проф. Асен Балтов каза, че в момента се ваксинират приоритетно секционните и районните избирателни комисии: „Хората разбраха, ще изчакат до 15 март, като премине ваксинацията на комисиите, предполагам, да се отворят „Зелените коридори“. За съжаление, няма достатъчно ваксини. Това, което се очакваше през февруари не дойде, за векторната ваксина говоря. Надявам се да има допълнително доставки”.

През март общо 550 хиляди дози ще дойдат у нас, стана ясно от думите на директора на "Пирогов".

Какво още каза Илияна Йотова вижте във видеото на телевизия Bulgaria ON AIR

Коментари Напиши коментар

64

Анонимен

преди 1 месец

Това не е хаос това е пример нали така каза Тиквата пример който гледат ама самоот който гледат не го прилагат в Европата т.е пример как не трябва да се прави

63

Анонимен

преди 1 месец

На тази сестра и не беше ли директор на здравната каса или нещо подобно. Не са ли я разследвали още? Народния съд май беше техен патент. Ще гласувам за този който гарантира лустрация през последните 30 години, ама за сега май няма такъв.

62

Анонимен

преди 1 месец

Тука е пълно със герберски клакьори. Мобилизирани са да защитават това "криво" герберско управление сервилно приклекнало пред Германия и САЩ.