Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Близо 280 пункта за ваксиниране ще бъдат създадени в страната и те ще бъдат видими на специална платформа. Това обяви в Народното събрание здравният министър Костадин Ангелов и уточни, че ведомството подготвя разяснителна кампания за ползите от ваксинирането.

 "С наше съдействие представителството на Европейската комисия в България разработва специална информационна кампания във Facebook под формата на видеосъдържание, където вече ваксинирани лекари и медицински сестри говорят за ползата от ваксинирането срещу Covid. Работим съвместно и с Google за създаване на интерактивна карта, на която ще бъдат отбелязани всички ваксинационни центрове в страната. Тя ще бъде част от платформата на световно известната кампания за бърз достъп на гражданите до местата, където могат да се ваксинират. Отбелязани на картата ще бъдат създадените до момента 276 имунизационни пункта в страната", каза той, цитиран от БНР.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

Анонимен

преди 3 години

Вие докато се натуткате, той вирусът ще си отмине. И слава Богу!

24

Анонимен

преди 3 години

ЩЕ има 280 пункта за ваксиниране в страната. Тука какво се очаква от нас, да ръкопляскаме захласнато и да Му благодарим? Дори да не обръщаме внимание на думичката ЩЕ, простата сметка показва, че за да се ваксинират до края на лятото 70 % от подлежащите на ваксинация, през всеки пункт трябва да минат по около 15 000 души, по два пъти. Или - на всеки 2 минути във всеки пункт трябва да боцкат по една игла. Те само подреждането на опашките не могат да организират, пък камо ли - боцкането. СмЕх...

23

Анонимен

преди 3 години

Айде, че ваксината се вкисна вече бееееее!!!

fallback