fallback

Прокурор, разследващ главния - беше ли необходима новата фигура в правосъдието?

"Република България е колективен играч и трябва да продължим да бъдем такива. Членове сме на международни организации и като такива имаме определени ангажименти. Имаше доклад на ЕК, на Венецианската комисия и беше ясно, че от управляващото мнозинство трябваше да предприемем някаква стъпка." Това заяви заместник-министърът на правосъдието проф. Николай Проданов в студиото на "Денят ON AIR".

"Мисля, че настоящият текст в промените създават определени гаранции, но много силно се надявам, че няма да има нужда някой да разследва прокурора, който разследва главния", отбеляза проф. Проданов.

По думите му политическите решения се побират в реалния живот, затова ако се окаже, че новата фигура в правосъдната система е излишна, ще бъдат предприети съответните действия.

"Получаваме такива сигнали от много места - и от прокуратурата, но нека да видим как ще тръгнат нещата", допълни той.

Заместник-министъра на правосъдието коментира пред Bulgaria ON AIR и решението на ВМРО и НФСБ да се явят отделно на изборите.

"Понятието развод е много тежко понятие. Няма как да се разведат две политически формации със сходни идеи. Става дума за прегрупиране на политическите сили, защото това ще ни помогне да изпълним по-добре целите си", поясни проф. Николай Проданов.

И добави: "Ние в изминалите години водихме много добре с НФСБ, оценявам работата на Валери Симеонов високо в политическия живот. Аз съм сигурен, че доброто сътрудничество ще продължи".

Той заяви, че не е имало официално предложение за коалиция с ГЕРБ, но ако такова се появи, то информирано решение ще вземат органите, които управляват организацията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

Абе

преди 3 години

Много е по-важно да има кой да разследва съдиите, защото някои само си пълнят джобовете, вместо да раздават правосъдие !

16

Анонимен

преди 3 години

Безконтролен главен прокурор, това го няма в нито една демокрация в света. Може би и това е причината да не сме демокрация.

15

Студент философ Желю

преди 3 години

Този модел не е за отхвърляне. Даже има и някакви философски трудове по темата! Дали Платон или Сократ а може би Фройд или Ницше ? Та пишеше някъде за "Експоприация на експоприираните експоприатори". Звучно е , даже и Бойко може да го запомни и да разказва на внуци и правнуци за уродливите управленчески монстъри, които той е създал и завещал на поколенията.

fallback