Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Преди 24 години, на 4 февруари в бурната зима на 1997 година, БСП върна мандата за създаване на правителство на президента Петър Стоянов. По този повод СДС излезе със специална позиция.

"Четвърти февруари е дата, която не бива да забравяме.

Oще по темата
Тя е символ на политическата зрялост на един млад тогава президент – Петър Стоянов. Благодарение на неговата решителност и кураж, България не беше хвърлена в неуправляем хаос и гражданска война", се посочва в нея.

Според СДС Петър Стоянов устоя на опита на БСП да предложи ново правителство, с което щеше да се стигне до още по-силни протести с неясен изход.

Освен това той е имал смелостта да направи това, с риск да заобиколи Конституцията, която го задължаваше да внесе предложения състав на кабинет на социалистите в Народното събрание.

"24- дневна национална стачка, финансова, икономическа, политическа и зърнена криза, огромна инфлация, глад, страх и неизвестност за хората – това бяха последствията от управлението на Жан Виденов. 24 години по-късно, някои социалисти се опитват да изкривят историята и да ни убедят, че героите са БСП, защото се отказали от мандата си.

Същевременно показаха папката с имената за новото им правителство, която са занесли при президента Стоянов. Не, господа социалисти, не можете да ни излъжете, че героите сте вие! Натискът на гражданите и политическият кураж на президента на СДС и екипа му намериха вярното политическо решение.Благодарение на това решение България не се срина, а бавно, но сигурно потегли по единствения верен път. Служебният кабинет на СДС реши зърнената криза и извади държавата от дълбоката пропаст, в която я хвърли БСП. Управлението на ОДС в следващите 4 години направи най-важните крачки за влизането в НАТО и ЕС“, пише още в позицията на сините.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

46

Читател

преди 3 години

Погледнете, СДС какви *** е "родил" и отгледал.Повръща ми се от "родолюбци",които сложиха началото на ограбването на държавата ни преди 30-ет години.

45

Румянчо Гечев

преди 3 години

Благодарете на мен и на мойте дрогари,че ви окрадохме до шушка и ви огладихме до умирачка,та да разберете,че комунизъм това е синоним на глад,фалити и смърт и да гласувате за СДС,та да тръгне България по верния път!Но тъй както гледам,май не сте си понапрайкали изводите и ето пак съм истипосан на челна позиция в мойта любима неБългарска Съветска Пасмина?!И съм водещ гуру на По за *** но по икономика,което ще рече,че пак ще ви спретна номерът от 97ма,щот явно нищо не схващате от червени игри?!

44

антиседераст

преди 3 години

Тия толкова ги мразя, че не намирам думи да опиша омразата си. Смъртта е много мило избавление за тия, трябва да изпитват в продължение на седмици жестоки средновековни мъчения

fallback