Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Коалиция „Обединени патриоти“ не може да не включва „Атака“, при положение, че партията на Волен Сидеров не е изявила желание да напуска обединението. Това реши Върховният административен съд, който отмени решението на ЦИК, с което ОП за предстоящите парламентарни избори трябваше да е само с участието на НФСБ и ВМРО.

Oще по темата

Решението за промени в състава на коалицията, подадено от Красимир Каракачанов, е в нарушение на т.4 от коалиционното споразумение – вместо с единодушие на трите партии, то е прието само от НФСБ и ВМРО и липсва заявление на „Атака“ за напускане на коалицията.

Освен това ЦИК е направила промени в националистическото обединение на база текст в изборния кодекс, който не може да бъде приложен в конкретния случай, мотивират се магистратите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

якоо

преди 3 години

Сидеров ги опраска с 200 сега.Ако шкембевойовда и далавери искат да регистрират коалиция Обеднели ***, трябва да му целуват ръце.В противен случай трябва да правят нова коалиция или самостоятелно, кауза пердута.А парламентааааа, парламента ще го гледате само отвън.

23

Анонимен

преди 3 години

Волен ще влезе пак в парламента чрез коалицията на патриотите с ГЕРБ.

22

Анонимен

преди 3 години

Снимката казва всичко

fallback