Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Ще се предложи на Министерския съвет извънредната епидемична обстановка да се удължи с три месеца. Това каза министърът на здравеопазването Костадин Ангелов по време на заседание на парламентарната комисия по здравеопазване.

Oще по темата

Ако искането му бъде прието това означава, че извънредното положение ще остане в сила до края на април.

Има лоши тенденции, свързани с разпространението на новия щам, който се разпространява много по-лесно и много по-бързо. Това, ако се случи в България, а според наши предварителни данни, у нас с голяма вероятност допускаме, че вече е тук, това поставя пред изключително сериозна опасност бъдещите протипоепидемични мерки, добави той. В държавите с приложени строги противоепидемични мерки резултатите не са много добри, каза още министър Ангелов.

Мерките ще бъдат продължени и след 31 януари, но част от тях може да се отхлабят - в областта на образованието, на здравеопазването, на спорта и на културата, допълни министър Ангелов, цитиран от БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

377

до 384

преди 3 години

ти нали не работиш в заведение дреме ти,другите да мизерстват ,скрийте с е в мазето с три ваксини на пфайзер,модерна и спутник и по две маски на лицето за всеки случай и чакайте времена без вируси

376

Анонимен

преди 3 години

а кога ще затворят всичко като в белите държави - Германия, Австрия, Франция, Италия, Гърция, Турция, току царува пълно безхаберие, вируса нъ избива ние ще отваряме ресторанти, кафенета , чалготеки, дискотеки, герап фул

375

Анонимен

преди 3 години

Ко става кафенета и расторанчета ,че работим чак на 1 юни ,както миналата година ,та аз като по глупав се взех решение още октомври ,имах кафене за 100 човека ...50 ветре и 50 навън ,сега е хр .магазин ,и съм доволен ,пък лятото ще видим )

fallback