Снимка: БГНЕС
fallback

Министерството на отбраната може да задели 3-4 транспортни хеликоптера "Кугър", които могат да бъдат предоставени за медицински цели. Медиците трябва да преценят дали ще им свършат работа. Дали ще отговарят като възможности, да бъдат оборудвани, за да станат медицински или ще бъде по-изгодно да се търсят изцяло медицински.

Това заяви министърът на отбраната Красимир Кракачанов пред bTV. Така той коментира последната акция в Стара планина, при която пострадаха четирима туристи, след която на дневен ред отново излезе темата, че България все още няма медицински хеликоптери-линейки.

"Кога да бъдат парламентарните избори, трябва да реши президентът. Той трябва да ги обяви. Първо каза една дата, после започна да дава назад", коментира вицепремиерът.

"Най-важното е по време на избори да се даде възможност на хората да гласуват и този дебат вместо да го водим по медиите, можехме да го водим на консултации. Трябва да се избере най-подходящото време, в което хората хем спокойно да могат да гласуват, без да се притесняват, хем да се осигури безопасността на хората в комисиите, които ще се срещнат с по 500-600 гласоподаватели", каза още Каракачанов.

Във ВМРО все още не са обсъждали дали ще се явят на изборите в коалиция с ГЕРБ. "Ще го коментираме, ако и когато има такова предложение", заяви лидерът на партията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

40

Колкото казарми

преди 3 години

ще направи, толкова и хеликоптери ще оправи!? Огромни машини, на линейки ще правят, само т ъп герберски мозък може да си го помисли. Не виждат ли как е по света, ползват се малки, по леки и икономични хеликоптери, които са и по пъргави и маневрени. Фаловете обикновено са в лошо време, в което тези военни машини не стават за тази цел.Мажат ни очите преди избори, още искат да цоцат главанаците!

39

Анонимен

преди 3 години

Сега ще тръгнат дрогирани и пияни да се правят на скиори ,сноубордисти и планинари и ще ги спазват с въртолети )

38

Анонимен

преди 3 години

Тези милитерно-медицински хеликоптери ще излезнат златни с новите схеми за усвояване!Не знам обаче кои ще са златарите защото обективно в България няма такъв отрасъл като авиобизнес! Нещо ново ще е, и ще има най добро КПД по усвояване, защото цените при авио стоките са най-малко с фактор 50 до 100 по високи в сравнение с автомобилните! Ще има или нови мултимилионерив България с една до две поръчки или някои стари ще се замогнат повече!

fallback