fallback

2021 година да бъде година на промяната – това заяви президентът Румен Радев в новогодишната си реч. В официалното си обръщение държавният глава акцентира на протестите от лятото и определи 2020 година като тежка година. Председателят на народното събрание Цвета Караянчева призова хората да не забравят уроците, на които ни научи 2020 година, а премиерът Бойко Борисов също поздрави българите с пост в социалните мрежи.

В новогодишното си обръщение, президентът отправи и критики и призова за лидерство.

Oще по темата
"Антимафиотският консенсус обединява милиони честни българи у нас и зад граница, а несправянето с пандемията, разорението на малкия бизнес, бедността и ширещото се безправие само потвърдиха неотложната нужда от радикална промяна. Имаме нужда от лидерство, лидерство, което не само да изведе страната от дълбоката здравна, икономическа и социална криза и от пандемията на страха, но и да започне демонтажа на порочния управленски модел", категоричен бе Румен Радев.

В речта си държавният глава призова за въвеждане на машинно гласуване, не пропусна обаче да поздрави медиците и всички хора, които са на първа линия в битката с Ковид-19.

Поздрав към българите имаше и от председателя на Народното събрание Цвета Караянчева. Тя определи 2020 г. като преломна и подчерта, че не бива да забравяме уроците от нея.

"Боли ме, че във времето, когато трябваше да сме най- единни, ние бяхме най-разделени, изпуснахме голяма възможност да вдъхнем на хората кураж и вяра в силите на държавата. Изпуснахме да кажем, че изразът – единство на нацията е реално постижим, а не само текст в Конституцията. Уви, личните интереси и амбиции надделяха събрани в един юмрук", каза председателят на парламента.

Премиерът Бойко Борисов също поздрави българите с обръщение във Facebook. В него той подчерта, че сме изпратили трудна година. Борисов беше категоричен, че медиците ни са герои и заслужават огромна благодарност.

Вижте повече в репортажа на Михаела Карабельова и телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

126

фЪтмак

преди 3 години

Този докара президенството до никому ненужна държавна институция пълна с безполезни, но oгромен брой чиновници За разлика от опърпаните си поддръжници, за един мандат нищоправецът Румен Радев ще вземе близо 1 млн. лв., плюс доживотна голяма президентска пенсия. - И защо? За вдигане на юмруци и нагнетяване на социално напрежение? - За нещо свършено ли? - За злословия и за злодеяния... Да си ходи на село и дано по-бързо го забравим !

125

Анонимен

преди 3 години

Гвардейците в презедентството бяха по-интересни и казаха по-смислени неща.

124

Грую

преди 3 години

За мен правилното решение беше в 12 десет да изключа телевизора.Защото знам какви простотии ще ръси зеления чорап.Погребална реч на Нова година.Срам и позор .

fallback