Снимка: БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов тръгна на инспекция още в първите часове на новата година, заедно с него са енергийният министър Теменужка Петкова и финансовият Кирил Ананиев.

Той провери компресорна станция.

"400 милиона азерски газ ще минават през двете компресорни станции по интерконекторната връзка. Първите доставки са факт. Това е вторият етап, договорихме се с руската страна, цените паднаха. Връзката е реверсивна. Сега количеството е 205 милиона. Вече количества се търгуват на газовата борса", заяви Борисов в традиционните си включваия на живо във Facebook.

Още по темата
"Сега не може да се случи студена зима, като от времето, когато бях кмет на София", каза Борисов. "Това са най-добрите реверсивни американски компресори. Пазим и старите руски, за да ги включим, ако стане авария. Десетилетия ще го ползват българите това, което днес, на 1 януари, стартираме", подчерта премиерът.

"Това, което успяхме да направим, досега не е правено. Не е лесно и изисква огромни усилия", посочи от своя страна Петкова.

Доставката на газ от Азербайджан ще доведе до възможно понижение на цената за януари, отбеляза директорът на "Булгаргаз", който също беше на инспекцията.       

Финансовият министър Кирил Ананиев и Борисов пък се похвалиха, че страната ни е с най-ниския дълг в Европа след Естония.

"Министър Ананиев направи всичко възможно да има баланс между разходите и подпомагането на бизнеса, купуването на ваксините, да продължим с повишаването на доходите и парите за пенсионерите", каза Борисов.

"Въпреки че бяхме обвинявани за бюджета, завършваме годината с дефицит над 3 млрд. лева. Това е 3% от брутния вътрешен продукт", информира Ананиев.

Борисов пък допълни, че страната ни е с най-ниския дефицит в Европа.

"Някой да излезе и да каже, че сме безотговорни, че това било разсипничество - толкова некомпетентност на едно място не съм виждал", каза още премиерът.

Коментари Напиши коментар

416

Сандо

преди 3 месеца

цял Перник може да го потвърди!

415

Иван

преди 3 месеца

Всяка власт в страната ни е сценарий на големия бр...ткова де. Докараха Симеон в една абсолютно ошмулена и безпарична държава. Докара ни Евросредства,синът му осигури работа в Англия на стотици хиляди Българи,докараха туристи и купувачи на имоти и накрая го изритаха.Сега за-да замажат мутроприсъствието създадено от самите тях,сложиха Бойко на топа на устата. Вярвайте Българи,за радост на бандитите.

414

До 412

преди 3 месеца

Е те мутрите са навън!Айде спи спокойно,не знаеш ли кои са?Има и няколко в странство ,оттам направляваха метежите и същевременно проверяваха АйКю -то на раята!