fallback

„Нека тази болна за света година да я изпратим и с повече оптимизъм да посрещнем новата година“. Това заяви премиерът Бойко  Борисов на работното съвещание в Министерския съвет.

Според него мерките срещу коронакризата са дали резултат.

Oще по темата

Борисов отбеляза, че със спазването на мерките се подобрява и пандемичната ситуация в страната. Това е лъч надежда най-малките ученици да се върнат в класните стаи, а след удара за бизнеса, подкрепата от страна на държавата ще продължи.

„С всичките наши мерки успяхме да я докараме до 24-то място. Така че на всички, които спореха с нас за мерките, дали са правилни, или не, това е един прекрасен отговор”, заяви Борисов.

„Лекарство за COVID-19 няма. В момента се мъчим с ваксините, които са ни препоръчани, да се измъкнем от пандемията. 305 милиона общо до момента държавата е отделила за ваксини”, обясни той.

Следващата доставка на ваксината ще бъде в седмицата 4-8 януари и ще бъде в количество от 25 000 дози.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

163

бацо

преди 3 години

Чао мутро!

162

Болна година

преди 3 години

Всяка година е болна за България,щом нискочела мутра и безброй необразовани калинки определят съдбата ни. 2008 г избухна кризата, оттогава и досега управлява Тиквоний Първи....и всяка година сме в дефицит,вземаме заеми и продължава да сме най бедни, да бягаме от България като от чума,да умираме най млади, образованието ни да е на последно място и 30 процента от младото поколение да иска да стане мутра...

161

Радостен оптимист

преди 3 години

"мерки срещу коронокризата" - тиражирано внушение за прости хора.Никой не иска да признае, че в Европа кризата е предизвикана от самите мерки. Ако нямаше локдауни и раздаване на пари, а тези средства от самото начало отидоха в подкрепа на лекарите и медицината, ако се насочеха адекватно за лечение на заболяването от самото начало, нямаше да стигне до този срам. Говоря с китайци всеки ден. Те вече не скриват своето изумление, а и присмех от неодекватността на европейците, които сами си го....

fallback