Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Според проучване, залегнало в Годишния доклад за младежта за 2019 г., цели 75% от младите българи са доволни от живота си.

На обратното мнение са едва 17 на сто.

Oще по темата
Колкото по-висока образователна степен имат младите, толкова по- доволни са те, сочи докладът, който беше приет от парламента.

Запазва се тенденцията повечето млади да живеят в градовете.

Младежите с основно и средно образование са по-склонни да търсят препитанието си зад граница.

Докладът отчита, че българските младежи нямат сериозни социални дефицити.

Младите, които са в тежко социално положение са най-вече част от етническите малцинства, което се оказва основният фактор за ниският им социален статус.

Отчита се, че броят на безработните до 29 години намалял през миналата година в сравнение с 2018 г.

В същото време все по-малко млади от селата завършват средно образование. Разликата между достъпа до образование град -село става все по-отчетлива.

От отпадналите от училище цели 46% са заминали в чужбина.  39 на сто са напуснали училище поради семейни причини, а просто защото не им се учи – 9%.

В доклада е посочено още, че едва 34% смятат, че средствата, с които разполагат са им напълно достатъчни за пълноценно хранене. 39 на сто са на мнение, че по-скоро им стигат, а 4% признават, че се хранят лошо.

Всеки има мобилен телефон, 80% има и личен компютър.

31% от младите имат и собствена кола.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

171

Абе днесът,

преди 3 години

тази анкета да не сте я правили сред имигрантите в Чикаго бре?

170

Млад

преди 3 години

Били сме мързеливи, били сме връзкари, били сме в чужбина, били сме зависими от мама и тати. Ако не сме нито едно от тези, пък всъщност само сме се заблуждавали, че сме доволни. Абе неудачници, не си мислете че всички са като вас. Ако ви уверя, че аз не съм нито едно от тези, кво - ще се гътнете ли от яд? Аман от проклети дъртаци неудачници дето все кусури намират на другите.

169

Анонимен

преди 3 години

90% от коментарите са хленченията на кръгли лузъри дето им се налага да си измислят глупости за хора, които не познават, за да се чувстват по-добре за себе си.

fallback