Снимка: БГНЕС

Вярвам на думите на кмета на Бургас Димитър Николов и министър Емил Димитров и смятам, че водна криза в Бургас няма да има. Така министър Десислава Танева коментира пред bTV ситуацията с водоснабдяването на Бургас.

"От системата на земеделието подкрепихме нуждите на общината и язовирите "Порой" и "Ахелой" са предоставени за снабдяване за питейно-битови нужди", добави тя.

Още по темата

По думите й не става дума за политическа интрига в правителството и не става дума за борба между министерствата или партиите в управляващата коалиция.

"Имахме чудесна комуникация с Емил Димитров. Не знаех, че е прекарал коронавирус, не се бяхме чували 10 дни с него. Двете министерства имат общи теми и наредби", коментира казаното Танева от министъра на околната среда и водите Емил Димитров, че има забавяне от земеделското министерство на проекти.

"Не бях го чувала известно време заради заболяването му от COVID. Беше твърде емоционален. Имаме комуникация в оперативен порядък.  Всичко това беше ненужно, но това бе решение на колегата. Това, че не е от нашата партия, не съм го усетила в комуникацията си. Имало е разгорещени дебати. Всичко, което ни е поискано в оперативен порядък, е предадено", каза още земеделският министър.

Коментари Напиши коментар

21

До немеца

преди 2 месеца

По време на соца, по това време газехме един метър сняг, а сега от година на година зимата е все по-суха. До 30 години, ако продължаваме в същия дух, София ще е по-суха от Кайро. Това не го казвам аз, това е според световен доклад за климатичните промени. Ще живеят и същите талибани, като гледам накъде отива тая държава.

20

Анонимен

преди 2 месеца

Много ясно, че така ще каже, то паметта на избирателите в тая държава е 2-3 месеца. Аз бих се хванал на бас, че бургазлии, ще страдат за вода в най-скоро време | февруари, март|

19

До Немеца

преди 2 месеца

Съгласен, но без частта с чудото небесно.
То вече няма как да се случи. Много безобразия бяха направени във водосборите - някъде бе изсечена гората; другаде бе завишена ерозията, поради засилено и безотговорно човешко присътвие; водата бе допълнително, отбита, уловена; а речните корита бяха канализирани. А и всичко това в комбина с една очертаваща се неособено благоприятна климатична прогноза за следващите 50-на години. И ако не се научим да израрзохдваме с мисъл и пестеливо, ще страдаме