fallback

БСП сезира главния прокурор за изнесените факти за безстопанственост, корупция, престъпно бездействие и умишлени действия на министри, областни управители и кметове, касаещи напоителни системи, язовири, ВиК инфраструктура, пречиствателни станции. Това съобщи лидерът на българските социалисти Корнелия Ниова във Фейсбук. 

Реакцията на БСП е само ден след като министърът на околната среда и водите Емил Димитров изнесе по време на петъчния парламентарен контрол скандални факти във ВиК сектора. Той предупреди, че те ще доведат до водна криза в страната и водни бунтове.
Oще по темата
 
"Водата е национално богатство и въпрос на национална сигурност“, написа Корнелия Нинова и уточни: „Сезираме главния прокурор  за изнесените факти. Ще му предоставим стенограмата от заседанието,  за да започне проверка за евентуални извършени престъпления от министри, от областни управители и кметове, както и от самия премиер Борисов за неупражнен контрол".
 
Веднага след изложението на министър Димитров относно смущаващите данни за ВиК сектора, лидерът на левицата в парламента Корнелия Нинова заяви от трибуната: "Чухте най-вярната и безкомпромисна оценка на управлението на Бойко Борисов. Въпросите за въздуха, чистата вода и храна са въпроси за здравето на нацията".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

32

Тикволандия

преди 3 години

До Каракачамаков: Държавната каса я източват Бойко и правителството му с нови и нови заеми. И това не са пари, от които ще се получи печалба, а дълг, който децата ни ще плащат.

31

Анонимен

преди 3 години

ЗАЕДНО С ФАКТИТЕ ЗА ВОДАТА ДА ИЗПРАТИ И ПРОИЗХОД НА КАПИТАЛ.

30

Как Сийка

преди 3 години

Бе тая ухилената ли ще ни говори за ред и порядки ?! Та тя няма право изобщо да се докосва до тая тема,а не да вдига бунтовни знамена ! И тя като Чудомировата Тана Папучкина има "желязно " мнение по всеки въпрос ха-ха-ха !Мо не се ли виждаш,че вече никой не те има за нещо ами си отворила уста като ханджийски порти ?! Пфу! Долна рабо та!!!

fallback