Снимка: БГНЕС
fallback

България ясно заяви, че ще подкрепи Северна Македония за ЕС на базата на договора, който беше подписан през 2017 г. А този договор не се изпълнява, заяви пред bTV вицепремиерът и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов.  

"Правителствата в Македония не създаваха на своите граждани условия за нормално развитие, а създаваха само и единствено напрежение вътре в държавата. Първо започнаха с преследвания на хората, които се наричаха българи, после конфликт с Албания, скандалите с Гърция, скандалите с България – и това 28 години. Поради тази причина една част от българите в Македония идват и си вземат българско гражданство", каза Каракачанов.

Oще по темата
"Бившият премиер Любчо Георгиевски го каза много ясно: Въпреки голямото желание на премиера Зоран Заев, Македония се управлява от една дълбока държава – това са бившите югославски служби, които контролират медиите, политическия елит и бизнеса", обясни Каракачанов.

По думите му "нашите приятели в Македония са получавали само добри неща".

"Първи признахме тяхната независимост. Близо 30 години, когато България прави нещо добро, не се чува една добра дума – било от македонски политик, било от медия. Когато обаче България постави въпроса за общата ни история, за това че има хора, които са репресирани, че са българи, когато кажем – ние ви подкрепяме, а вие рушите българските паметници, фалшифицирате историята, тогава се надига вой", коментира лидерът на ВМРО.

"Тази държава чука на вратата на Европа, даже ние я дърпаме за ръката да влезе в Европа. Искаме тази държава да се държи уважително", посочи той.

Каракачанов припомни, че не може да влезеш в ЕС, ако не си решил спорните двустранни въпроси.

"Скопие няма желание да ги реши. Те смятат, че могат да хитруват, както досега. България да ги подкрепя, а те за благодарност да ни забиват ножа в гърба и да ни злепоставят", коментира още Каракачанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

209

Анонимен

преди 3 години

Калинки на ДС в разцвет.

208

Анонимен

преди 3 години

Абсолютно вярно! Както бившите в България *** в меда така и бившите сръбски *** в Македония (северна, южна, све е бугарско)развалят меда. От което страдат обикновените хора.

207

Анонимен

преди 3 години

До обикновен човекПолитиците,а не обикновените хора са виновни!Омразата и нетърпимостта се насажда от подобни на този от снимката!

fallback