Снимка: БГНЕС, архив
fallback

Многогодишната финансова рамка и действията на ЕС в отговор на пандемията са двете ключови теми, по които България ще заяви позицията си днес, заяви министър-председателят Бойко Борисов преди началото на участието си във видеоконференцията на членовете на Европейския съвет.

Премиерът изтъкна, че страната ни има ясна и последователна позиция относно европейския бюджет, приемайки, че върховенството на закона е толкова важно, че да бъде обвързано с европейските фондове.
 
По отношение на европейската координация в отговор на пандемията премиерът Борисов приветства предложението за изграждане на Европейски здравен съюз, който ще позволи ЕС да бъде по-подготвен за в бъдеще при евентуални други здравни кризи, съобщават от правителствената информационна служба.
 
Министър-председателят Борисов акцентира също върху общия подход на европейските лидери и ЕК относно ваксините, който ще осигури на европейските граждани бърз достъп до достатъчно на брой безопасни и безплатни ваксини, които да се използват доброволно.

"Всички заедно, солидарно не само участваме в плащането на ваксините, но и по начина, по който да бъдат справедливо разпределени възможно най-бързо", заяви премиерът Борисов и добави, че се водят разговори, така че страната ни да е готова, ако са необходими фризери, в които ваксина да се съхранява при много ниска температура.
 
Премиерът Борисов специално обърна внимание на спазването на противоепидемичните мерки. "Ако сме стриктни и дисциплинирани, можем да преодолеем по възможно най-лекия начин тази криза", категоричен беше българският министър-председател.

Още вижте в следващия репортаж на телевизия Bulgaria ON AIR


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

28

Анонимен

преди 3 години

Оставка бе,.покемон тлъст!

27

Анонимен

преди 3 години

Тече ли тихо и полека държавен преврат в България? Кой всъщност е външен министър дамата от пазарджишкото с. Бошуля Екатерина Захариева или видният патриот с найлонова торбичка в ръце Красимир Каракачанов? И не е ли време премиерът Бойко Борисов да обясни от кого зависи външната политика на България?

26

Напиши коментар

преди 3 години

Върховенството на закона стана удобен повод да бъдат "изправени до стената" неудобните и несъгласните с политиката на европейски парламент. А от изказването, което е цитирано, личи, че нашата страна не е сред неудобните. Има обаче и друга основа за оценка на работата на правосъдната система - тази на инвеститорите. А след скандалното дело по закона R.I.C.O., насочено срещу нашата страна, тази оценка падна рязко надолу. Проличава огромна разлика между тяхната оценка и на властващата в ЕП партия.

fallback