Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Във фургоните, които ще бъдат разположени пред болниците от 6 ноември, всеки може да се тества.

„Идеята е максимално на много хора да бъдат направени такива тестове, за да се ориентираме каква е обстановката в страната“, обясни здравният министър Костадин Ангелов.

Oще по темата
„Най-правилното, когато се извършват тестове, е - хората, които имат симптоми, да се тестват. А на хората, които са били контактни почти винаги излизат тестовете отрицателни. Много рядко излизат положителни тестове на контактни хора. Нека да няма обаче опашки - ако има струпване, хората да носят маски. Нека мислим, че когато сме на разстояние под 1,5 м рискът съществува“, каза Ангелов, цитиран от БГНЕС.

Според него от четвъртък в големите болници в София вече ще има такива пунктове.

Той добави, че в тези мобилни постройки ще има екип лекар, сестра за консултации на хора, които имат нужда и не могат да стигнат до лекар или до личния им лекар, да може както да получат навременна консултация, така и да им бъде извършен бърз антигенен тест.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

59

До5 4

преди 3 години

Тестовете в болниците не са по 1.Минимум са три.Въпросът е,за тези които не са приети, а са със симптоми и то от 4-5 дни, защото преди това още няма антитела.Докато фургони има пред болницата, не е толкова тревожно.Когато започнат да ги монтират и зад нея и да настаняват там болни за лечение,няма да ви е толкова весело., жители на България.Започнете да се държите като граждани на страната, а не като временно пребиваващи.

58

Анонимен

преди 3 години

С тия коментари срещу мерките за защита на населението от пандемия, виждаме недостатъците на присъственото обучение.Доста коментиращи тук се държат като слабите ученици в час едно време. Скачат по митовете,кикотят се,дърпат плитките на момичетата и в крайна сметка се връщат в къщи по- неинформирани, отколкото са тръгнали на училище сутринта.

57

До 39

преди 3 години

ОПЛ си слагат ваксина срещу грип и пак си работят с маски и т.н.Просто по - леко боледуват , ако се заразят.Голям мерак имаш да се запознаеш с инфекциозните болести. Чети медицински сайтове. Навсякъде вече има секции за граждани.

fallback