Снимка: БГНЕС
fallback

Параолимпиецът Михаил Христов вече е независим депутат. Решението му обяви от парламентарната трибуна шефката на НС Цвета Караянчева.

Той напуска парламентарната група на БСП заради неприемане на начина на работа в нея, усещане за липса на колективност и липса на доверие във взетите решения от ПГ.

Oще по темата
В мотивите си той е посочил още и фундаментални различия с останалите от червената група в парламента.

Така напусналите червената група само за последния месец вече стават 8. ПГ група на БСП остава със 70 депутати.

Най-голямата група от червени депутати – шест, се отцепиха от парламентарната група на социалистите в края на септември месец, дни след като се проведоха вътрешните избори за лидер на партията. От тях петима напуснаха и партията, а само Валери Жаблянов остана член на БСП.

Месец по-късно още един социалист напусна парламентарната група на левицата в парламента - Чавдар Велинов също стана независим депутат, без да напуска партията.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

36

Анонимен

преди 3 години

Още един осъзнал се навреме,че БСП начело с *** е бита карта.Крайно време е социалисти ,като Жаблянов и Красимир Янков да създадат истинска лява партия.

35

Анонимен

преди 3 години

Парата е в кратуната на това недоразумение.Натискал се като слаба крава пред бик да влезе в НС,днес,голата му тиква,решава друго.Аут от Парламента и да влиза следващият.БСП,се оказа обор за троянски коне.Хамелеони,демагози,заенесли си кирливите *** в София на мястото на кадърни българи и българки.

34

Анонимен

преди 3 години

На всички, които гласуваха за *** е обещано по едно светло бъдеще!

fallback