Снимка: Facebook

На 18 октомври премиерът Бойко Борисов и Николай Нанков са били заедно от сутринта до вечерта - във ферма, на инспекция на строителството на бъдещия граничен пункт - ГКПП Рудозем - Ксанти. С тях бяха още двама министри - Кирил Ананиев и Десислава Танева. Вероятно Борисов пак ги е возил с джипа, въпреки, че видео от борда на возилото този път нямаше, а само от посетените места, пишат от "24 часа".

Още по темата
По-рано днес стана ясно, че зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков е заразен с коронавирус. Това съобщи самият той в профила си във фейсбук.

Във видео от профила на премиера Борисов във фейсбук се вижда, че по време на инспекцията и Борисов, и Нанков, и министрите се движат без маски. На същия ден са пътували заедно, инспектирайки пътя Смолян – Стойките – Широка лъка.

Възможно е Нанков да е заразил всичките.

Според заповедта на здравния министър карантината за контактни е 10 дни. От Министрество на финансите казват, че министър Кирил Ананиев ще изпълни стриктно предписанията на РЗИ.

Имам отрицателен PCR тест от тази сутрин, написа премиерът в своя профил във Facebook.

"Тестът е направен преди срещата ми с делегацията от САЩ. Преди международни срещи и пътувания, според изискванията на съответните делегации за безопасност, се тествам. Бях информиран от заместник-министър Нанков в 16:00 ч., че е с положителен тест за COVID-19. Очаквам разпорежданията от органите на РЗИ и дотогава ще се самоизолирам. Последно съм бил контактен с него преди пет дни".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase