Снимка: БГНЕС
fallback

Заради оставката на генералния директор на Българското национално радио Андон Балтаков, която беше депозирана пред СЕМ, БСП поиска министърcа на културата Боил Банов да напусне поста си.

Социалистите обвиниха управляващите, че се опитват да контролират обществените медии.

Oще по темата
До скандала се стигна, след като Балтаков се оплака, че мнението му се манипулира и фалшифицира. Причината е законопроект за изменение и допълнение на Закона за радиото и телевизията. Генералният директор на БНР заяви, че представеното от министъра на културата Боил Банов, с чийто доклад законопроектът бе изнесен за обществено обсъждане, е манипулативно и невярно.

"Това е пълно обсебване на БНР и БНТ за интересите на управлението. БСП винаги е стояла на противоположна позиция, преди две години имаше предложение, което да гарантира реалната независимост на обществените медии, но не беше прието", скочи от името на левицата Александър Симов.

Той отсече, че Банов е загубил доверието на обществото и трябва да напусне министерския пост.

ГЕРБ обаче категорично отрече да е имало политически натиск върху обществените медии.

"Този закон не се отнася до свободата на словото. През последните БНР не е просто критична медия към управлението, тя е опозиционна медия и ние нямаме нищо против това и не сме направили нищо в това отношение", скочи Тома Биков.

По думите му в случая става дума за законодателен процес, нещо което не разбират нито Балтаков, нито БСП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

32

анонимен

преди 3 години

Тия па, комунистите само искат оставки! Що не поискат оставка на Корна, а напускат БСП-то тихомълком?! Плаз*модии червени!

31

Анонимен

преди 3 години

Офф, биейсипету , стига сте се закачали като някой полип за достойните хора , измислете си Ваша кауза и я отстоявайте , а не само чакате гражданската позиция на някой и хоп - о..мър..ся.ва..те я хората не ви искат и вас и герб и другите измислени партии истак честни и достойни хора да ръководят тази страна башите и майкитеви , дядовците и бабите ви така се залепиха за нещата в Христовата вяра , а преследваха всички ,свързани с християнството..ясни сте вече на всички измислете нещо оригинално

30

Калеко Алеко

преди 3 години

Тези какво скачат с/у БНР и БНТ, нали си имат своята "Българска Свободна Телевизия" позиционирана в сградата на приватизирания завод "Мраз", до Централните софийски гробища, да си излагат постулатите там - мястото и без това е съобразено с приоритетите и нуждите на червените бабички ... !!!

fallback