Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Лидерът на БСП Корнелия Нинова поздрави лекарите за професионалния им празник и припомни, че грижата за тях е и грижа за хората.

Oще по темата

Лекарите днес са на първа линия в борбата с коронавируса. Всекидневно рискуват живота си в името на цялото общество и спасяват хиляди животи. Мнозина от тях губят битката с болестта. Днес повече от всякога българските лекари имат нужда от нашето уважение и благодарност, написа тя в своя Facebook профил.

Според нея най-добрата признателност към тях е да се гарантира сигурността им на работното място, болниците да са добре оборудвани, да имат условия за специализации, кариерно развитие и достойно заплащане.

„Пазейки тях, пазим себе си и всички останали. Грижата за лекарите е грижа за хората. Повече от всякога днес имаме нужда от солидарност. Нека бъдат здрави. Ние им благодарим“, посочва тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Аз помня

преди 3 години

Другарко Нинова, да Ви кажа, късно сте се сетили. По времето на зрелия соц заплатата на лекар беше по-малка от тази на бобиньор (нищо против бобиньорите) и трудът им беше обобщаван с "той е длъжен". Създаде се манталитет, че на доктора му стига едно уиски и едни бонбони докато не хване диабет и цироза. При управлението на БСП, в което "проф." Румен Гечев беше министър, заплатата на един лекар стигна 8 долара и някои от тях ходеха да дишат пясъка в Либия срещу 800 долара. Нещо за уважението?

13

Анонимен

преди 3 години

Честит им празник,но много(повечето)от тях не заслужават уважение като тази *** др.Импесова които мислят само как да ти вземат парите,така е и в държавните болници и там си правят пари под масата,но нали сме си наивни и от здравето по хубаво няма им вярваме...тези които работят в държавни болници трябва с закон да им забранят да работят в частни кабинети

12

Анонимен

преди 3 години

КрушовскатаСелянка сПарцал на фейса! Димиттовградския льотчик и той сНамордник в Естония! Нема да гласувам повече за вас, ве, Свидетели на Ковид-19 от Последния Ден! Маскирането е Сатанински Ритуал, ве!!

fallback