Снимка: БГНЕС

Отделяме 504 милиона лева да подкрепим семействата, които имат нужда от храна, хигиенни материали и детски принадлежности, това написа на страницата си във Facebook премиерът Бойко Борисов.

"Благодарение на усилията на екипа на министър Деница Сачева средствата са осигурени по Оперативната програма за храни и ще бъдат достъпни в период от 2021 г. до 2027 година.", отбеляза още той.

По думите му, 600 000 ще се възползват от помощта. "За първи път сме предвидили и пакети за новородени деца от бедни семейства, които ще получат най-необходимото – памперси, санитарни и козметични продукти за бебето след раждането.

Ще осигурим и детска кухня от 10-месечна до 3-годишна възраст. Всеки нуждаещ се български гражданин ще получава нашата подкрепа и за в бъдеще.", обеща Борисов.

Коментари Напиши коментар

250

Теди

преди 1 седмица

Браво

249

Анонимен

преди 1 седмица

Интересно, че все отделя, все дава, а накрая хората нищо не получават. Той сигурно ги отделя в неговото чекмедже. Стига лъжи и шмекепуване, съсипа хората и страната.

248

Лъжльо

преди 1 седмица

Кого лъжете, г-н Борисов?
Какво означава този текст?
1. Признание, че в България 600 000 души, колкото са два големи областни центрове, живеят в мизерия и имат нужда от хуманитарна помощ, за да оцелеят. Хуманитарна помощ се полага при придни бедствия, войни и други катаклизми. България живее в мир и, слава на Бога, скоро не е сполетявана от бедствия.
2. Помощите за тия 600 000 нещастници в размер на 504 млн. лева не са от бюджета на държавата, а се осигуряват по европейски програми с пари от ЕС. Какви усилия, какъв екип, какъв министър Сачева, дяволите да ви вземат? Кого лъжете?
3. Екипът