Снимка: БСП
fallback

Националният съвет на БСП прие предложеното от Корнелия Нинова Изпълнително бюро. То ще се състои от 21 членове, както досега.

Увеличават се обаче заместник-председателите, които Нинова натоварва с отговорности. От четирима досега, стават петима.

Заместник-председателите ще са Кристиан Вигенин, който ще отговаря за международната дейност, Владимир Москов – местно самоуправление, Ирена Анастасова – публични политики и Атанас Зафиров – коалиционна
политика.

Увеличава се броят на секретарите от един на двама, съобщиха от пресцентъра на левицата.

Няма да има зам.-председател по организационните въпроси. В структурата и щата на „Позитано“ 20 ще има началник-отдел „Организационен”, който ще бъде на пряко подчинение на председателя на партията.

Един от новите моменти в работата на ИБ е въвеждането на правила за работа на групата на БСП в Европейския парламент. Отсега нататък избраните от социалистическата партия евродепутати следва всеки първи вторник от месеца да присъстват на заседанието на Изпълнителното бюро. На него те трябва да представят отчет за свършеното през изминалия месец и план за работа, който да се одобри и съгласува с ИБ – текстове за резолюции, планирани проекти, мероприятия (конференции, семинари, обучения), инициативи, дейности, важни гласувания, официални връзки с други групи и организации. Провежданата политиката следва да е в унисон с националната политика на БСП и да е тясно координирана и одобрявана от ръководните органи на партията.

Националният съвет възложи на Изпълнителното бюро веднъж на два месеца да провежда изнесено заседание в страната, а така също веднъж на два месеца Изпълнителното бюро, съобщава Bulgaria ON AIR.



 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

33

гост

преди 3 години

Ниновица е в тандем с Борисов. Целта е да няма опозиция и да е комфортно на Толупа. Всичките и действия са в подкрепа на Боко.

32

Нинова ще ги пръсне

преди 3 години

като пилци. Лустрото на дъртите комунисти взе да прашясва, Нинова ги прати в девета глуха, и сега беснеят. Скоро ще започне разпада на БСП. Не разбраха ли, че народ един път се лъже, Станишев вече го направи - с целувката на Юда Местан!?

31

Въпрос към Курнелия?

преди 3 години

Как една млада ***(*** Нинова) на 28 години, от село Крушовица, може през 1999г. да си купи за стотици хиляди долари едно от най-големите външнотърговски предприятия по време на соца "Техноимпекс" ? Нямам повече въпроси...

fallback