Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Европейският парламент ще гласува днес резолюция за състоянието на правовата държава и основните права в България. В отделно гласуване ще бъде решено дали към предложения първоначално текст да бъдат внесени изменения.

Възможностите са ЕП да приеме резолюцията без промени; да я отхвърли; да подкрепи всички или някои от предложените промени, предаде БТА.

Проектът на резолюцията бе изготвен от председателя на парламентарната комисия по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи Хуан Агилар (социалисти и демократи, Испания). Текстът бе приет с 35 гласа "за", 30 "против" и един въздържал се.

В черновата на резолюцията се отправя призив за задълбочено разследване на съобщенията, свързани със съмнения за корупция в нашата страна.

Отчита се, че според оценки на международни организации състоянието на медиите у нас се влошава и се множат посегателствата срещу журналисти.
Предлага се ЕП да изрази съпричастност с протестите в България. Посочва се, че правосъдната система в нашата страна не е достатъчно независима и се отбелязват препоръките на Съвета на Европа за повишаване отчетността на главния прокурор. Изразява се загриженост от обсъждането на промени в изборните правила непосредствено преди следващите избори.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

62

До 54

преди 3 години

Клан,клан ,недоклан.Та и ти така, не са направени ,а са предложени от Мърсола.И днес почти всичките с малки ,не особено значими ,бяха отхвърлени.Яйде чети повечко другият път.

61

До 60

преди 3 години

Абе ти прос ли си?Само питам,не ща да ми отговаряш.

60

Абе

преди 3 години

Днес, много ви е постна статията.Нищо не пишете за Джамбазки и Мацола.Що така бе?Нещо не Аресват тия " умни" люде ли?

fallback