Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Ветото на президента Румен Радев върху части от Изборния кодекс ще бъде обсъдено от правната комисия в НС.
Държавният глава върна кодекса за ново обсъждане, защото не е съгласен да остане възможността за гласуване с хартиена бюлетина.

Oще по темата

„Последните промени се позволява едновременното въвеждане на машинен и хартиен вот и ръчното им броене, което обезсмисля машинното гласуване. Тези решения трудно могат да се обяснят с друго, освен с желанието да се отворят достатъчно възможности за хаос и изборни манипулации в полза на управляващите. Снемането, което законът извършва от Народното събрание и прехвърлянето върху ЦИК на решенията и отговорността да определят дали да се наемат, или закупуват машините, на практика означава бягство от отговорност на парламента при положение, че в Конституцията ясно са указани разпоредби и се вменяват отговорности на законодателя по отношение на изборите“, мотивира се той.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

САМО ПИТАМЕ:

преди 3 години

АМИ АКО МАШИНАТА ЗАСЕЧЕ И НЕ РАБОТИ ...БАШ В ДЕНЯ НА ИЗБОРИТЕ....ХАХАХААХХХААА.....АМИ , АКО НЯМА СПЕЦИАЛИСТ , ЗА ДА ПОПРАВИ МАШИНАТА ВЕДНАГА НА МЯСТО.....КОЛКО ВРЕМЕ ЩЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПОПРАВИ МАШИНАТА И ....КОЛКО ДНИ ЩЕ СА НУЖНИ ЗА ДА СЕ ДОСТАВИ НА СЪЩОТО МЯСТО ЗА ДА ПРОДЪЛЖИ ИЗБОРНИЯ ПРОЦЕС...??!!ТОВА Е ГЛУПОСТ ---КОЯТО САМО БОЛЕН БОЛШЕВИШКИ МОЗЪК , МОЖЕ ДА ИМИСЛИ!!!ЯВНО:ЦЕЛТА НА БКП/БСП Е ДА ПРОВАЛИ ИЗБОРНИЯ ПРОЦЕС И ДА ВНЕСЕ НЕДОВЕРИЕ В ИЗБОРНАТА СИСТЕМА НА БЪЛГАРИЯ!!!!!!!!!!!!!!!

10

Анонимен

преди 3 години

То за Фигурантите е много лесно отстрани да казват!Ама реалностите са други!Освен пари за машини,за другото питайте Иво Христов как се справя българина!

9

Анонимен

преди 3 години

Радев Фигуранта - Ветото Гейт:D голям циркаджия

fallback