Снимка: Георг Георгиев, МВнР
fallback

Младежката организация на ГЕРБ поиска оставката на Иво Христов от "БСП за България" като народен представител заради обида на българските граждани. Това обяви на брифинг председателят на организацията Георг Георгиев, който е и зам.-външен министър.

Oще по темата

Поводът е участие днес на проф.Христов в телевизионно предаване.

Преди време пак той нарече 80 на сто от българите "дебили".

Това е унизителен рецидив, Иво Христов нарече инфантилно българското население, коментира Георгиев.

Като интелигентни хора, които не припознават себе си като инфантили, смятаме, че проф. Иво Христов няма вече нито моралното, нито политическото право да представлява хората в НС, това е тежка конфронтация с българския народ в национален ефир и МГЕРБ призовава за неговата оставка, заяви Георгиев, цитиран от БТА.

Той попита лидера на социалистите Корнелия Нинова дали подкрепя тези думи, това ли е позицията на партията, ПГ подкрепя ли, че българското население е инфантилно.

МГЕРБ призовават и младежкото обединение на БСП да се дистанцира от думите на Иво Христов.

МГЕРБ ще настоява пред ПГ на ГЕРБ и другите партиите да направят публични коментари, да осъдят думите, ще настояват за отговор.

Георг Георгиев смята, че в рамките на европейските институции се случват несвойствени коалиции - ДСБ влиза в договорки с леви, крайно леви, целта е България да бъде обругана, да се направят заключения, които няма как да бъдат истина.

В дебата в ЕП стана ясно, че страната ни е добре представена, оценяват се усилията за увеличаване на доходите, за закупуване на Ф-16, това, което се опитваха да ни спретнат вчера, претърпя фиаско, подчерта зам.-външният министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

328

Рънарса

преди 3 години

Това значи ли, че *** не се приема за обида и затова не се иска извинение от Тиквун?

327

Анонимен

преди 3 години

Хората протестирали:)))))))))))))))))) Жива да не бях. Кой протестира? 90 дни се разхождат в топлото време. Айде протестирайте сега или януари. Какво се правите все едно всеки трябва да ви слуша с отворена уста!? Истинските *** сте вие "протестиращи", дето наистина не знаете за какво отивате. В началото наеха млади актьори, после агитки, сега кой ще извикат на среднощни разходки. Че и булеварда затварят заради тях. Айде

326

Анонимен

преди 3 години

Гласоподаващите са както е казал той вярно е

fallback