Снимка: Pixabay
fallback

Страната ни за 13 години членство в Европейския съюз е взела важни решения, но само на хартия, заяви пред БНР евродепутатът от ДПС Илхан Кючюк.. Според него са останали много нерешени въпроси, свързани с демокрацията, и това е причината България да търпи критики. 

По думите му най-реалистично е до 4-5 години да очакваме цялостен механизъм за наблюдение върховенството на закона, демокрацията и основните човешки права и свободи, а Европейският парламент ще даде своята позиция за днешното състояние на българската демокрация.

"От тези 13 години членство в Европейския съюз останаха много нерешени проблеми. На хартия бяха предприети много важни крачки, но не бяха достигнати решения, които да удовлетворят, както европейските ни партньори, така и българските граждани. Има нужда и в рамките на един спокоен тон да се седне на един разумен разговор, да си дадем ясния отговор накъде искаме да вървим като страна", коментира той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

27

Диана

преди 3 години

Това у нас е невъзможно да се случи и да постигне целта си докато БСП не излезе от политиката, защото БСП иска безусловно властта, защото БСПарите не са политици, а администратори, смятащи се за директори на всички - с тях не може да се работи в политиката! Особено е важно в парламента да се показва посредствеността на БСПарите, липсдата им на всякакво политическо виждане, недостойното им поведение да се наказва пред целия народ - всички трябва да се убедят какви негодници са БСП!

26

Боко

преди 3 години

До ЧокоС вестници.

25

Чоко

преди 3 години

За 13г напълних поне две чекмеджета.

fallback