Снимка: БГНЕС

Взели сме решение, че е безсмислено подаването на оставка 6 месеца преди избори. Това би донесло само излишни разходи и загуби за държавата във всякакъв план, заяви пред БНТ Валери Симеонов.

Според лидера на НФСБ изборите са дали предимство не само на една политическа сила, дали са предимство и на президента Радев, на евроизборите - и на БСП, както и други партии, които имат своите представители, а тогава е нямало недоволство.

Още по темата
Симеонов каза, че управляващата коалиция е стабилна и ще си свърши работата.

"Всяко управление поражда недоволство. Всичко, което се прави в политически, обществен, икономически план, винаги може да се направи по-добре. Нормално е да се плати някаква цена, каква ще бъде цената ще разберем през месец март", категоричен бе Симеонов.

Според него България се развива добре икономически през последните години.

"Минималните пенсии вече са 300 лв. Защо никой не говори за това? Защо никой не оценява всички тези усилия, които правителството полага и постига резултати по отношение на доходите на хората? Нашето предизборно обещание вече е факт - при 250 лв. минимална пенсия, с добавката от 50 лв., която беше продължена до октомври, тя ще бъде продължена и до началото на следващата година, в момента минималните пенсии са 300 лв.".

Според него през последните 30 години не е имало толкова агресивни протести, както сегашните. Той самият канил на разговор протестиращите, но не получавал отговор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase