Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

БСП не се регистрираха в началото на петъчното пленарно заседание. Въпреки това, след като пултовете натиснаха 121 народни представители от ГЕРБ, ОП и "Воля", опозиционерите влязоха в зала за участие в работата на НС.

Депутатите приеха на първо четене промени в Закона за лечебните заведения, внесени от лидера на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова.

Поправките са свързани с изискванията какъв да е съставът на контролните органи на държавните и общински лечебни заведения.

"Големите болници с държавно и общинско участие с над 50% държава в капитала, а и там, където държавата упражнява доминиращо влияние попадат в рубриката на големи публични предприятия, съгласно Закона за публичните предприятия. Този закон е приет в този му вид и беше изключително важно условие за приемането на България в чакалнята на еврозоната“, обясни Дариткова.

Парламентът прие още промени в Закона за съсловните организации, които ще синхронизират мандатите на органите им за управление.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

34

Анонимен

преди 3 години

Те така и правят работят за тях си

33

Анонимен

преди 3 години

че нямат 121 гласа нямат, нека ги кажат поименно, мног ясно че лъжат за 121 гласа, няма откъде. Иначе като имат мнозинство да си стоят само те тогава, щом са правителство на 1 млн герберасти, за какво да чуват и другите 6 млн, да си работят само за тях си.

32

Алтернатива има

преди 3 години

До Бай тошо: Безполезни са г'лупостите, които пишеш. По време на управлението на БСП с тройната коалиция влязохме в ЕС и бяхмев на едно ниво с Румъния. При вече трети мандат на Бойко сме далеч зад тях, най-бедната и корумпирана държава в ЕС с най-бързо намаляващо население. Това е резултата от управлението на Бойко и крадливата му дружинка. Е, кой е безполезен?След изборите ни чака "шарен" парламент и най-вероятно експертно или програмно правителство. Но ГЕРБ ще са аут.

fallback